Translate

marți, 19 martie 2013

Dragobete la Capidava - ziua 1

In week-endul 23-24 februarie Danais ( Facebook  pagina Facebooksite ) a avut un eveniment dedicat lui Dragobete unde am ajuns si eu.
Evenimentul de fapt a fost pe 2 zile, dar datorita numarului mare de comenzi de martisoare marca Doua Maini Stangi a trebuit sa renunt cu regret sa mai merg si al doua zi.
Din fericire, ei organizeaza evenimente periodice legate de activitatile si traditiile respectate pe vremuri de daci. Chiar in week-endul care a trecut au mai avut un eveniment  - Ziua Sarpelui - dar din pacate il ratez fiindca sunt consemnata la domiciliu cu o faringita care nu se lasa dusa. Vor mai fi ocazii si voi sta cu ochii pe ei si sper sa va anunt de evenimente inainte sa se intample efectiv ;)

Si acum un mic rezumat al zilei de 23 februarie:
Transportul ne-a fost asigurat de organizatori, drumul pana la Capidava tine aproximativ o ora si un pic, iar de la iesire din Cernavoda devine chiar interesant de urmarit, cartierul de iesire cu case construite alandala, una peste alta, cocotate si datorita reliefului, apoi satele cu case interesant colorate si dealurile si luncile frumos valurite.
La sosire in tabara Danais ne astepta deja vinul fiert aburind, in tmp ce la alta masa deja se pregatea tocana dacica.








Alaturi am avut parte de atelier de fotografie si este unul din motivele pentru care regret ca nu am mai ajuns si la a doua parte de atelier de duminica.
Am avut parte si de momente artistice (in fotografii dl. Gigi Dumitrele).



Numai bine ca au inceput sa sfaraie si gratarele.



Si ca sa nu ne molesim dupa masa, organizatorii ne pregatisera o vanatoare de martisoare.












Pe langa adunatul de martisoare, mai existau si alte probe care ne aduceau puncte suplimentare, cum ar fi: sa ilustram un proverb romanesc intr-o fotografie cu toti membrii echipei, sa aducem organizatorilor o australianca insarcinata, sa punem pe hartie sub forma de poezie, povestire o declaratie de Dragobete cu niste cuvinte obligatorii, gen furtun spart, ciorap gaurit. Si daca am fi avut macar un baiat in echipa am fi castigat si proba care cerea o fotografie a unui dac indragostit de o d(r)acoaica, dacoiacemai erau pe acolo, dar dracoaica sigur nu :)
Si abia dupa proba proverbului mi-a venit o alta idee de ilustrare foto a unui proverb romanesc, dar nu o spun, ca cine stie cand o pot pune in aplicare ;)



Totul s-a incheiat apeoteotic cu un foc de tabara.


Iar pentru ziua a doua puteti citi aici continuarea. Si ii puteti urmari pentru evenimentele viitoare, sigur vor fi interesate.
Restul de fotografii din ziua 1 facute de mine le puteti vedea pe albumul Facebook Hai Hui Stangaci.

Separat, voi reveni cu un articol despre Dragobete vs Valentine si o mica istorie a cetatii Capidava cu fotografii facute la o vizita ulterioara, fiindca atunci am fost prea ocupata sa caut martisoare :)
articol Dragobete vs Valentine
articol si poze plimbare Capidava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu