Translate

marți, 21 mai 2013

Am aflat ce inseamna SPA

Il folosim normal dar de unde vine? Acum stiu SPA = Salute Per Aqua.
De unde am aflat? De pe site-ul Hotelului Aqua din Baile 1 Mai, judet Bihor (scriu si judetul fiindca poate mai sunt ca mine care stiau doar de Baile Felix).
De ce am ajuns la ei pe pagina? Fiindca Alice Traveler are un concurs simpatic si dragut dedicat bloggerilor cu un premiu Relax with style. Spa, piscina, masaj...oricand, oricat :)

Si acum sa punctam intrebarile:

1 - Facilitati camere si hotel
- pot sa incep cu un minus mic? ca eu chiar am piticul asta la o cazare:  primul lucru pe care il caut intotdeauna la camerele duble este daca au paturi matrimoniale, stiu ca se pot uni paturile, de acord, dar nu e acelasi lucru, se simte trecerea dintre cele 2 paturi ( de obicei sacrific o patura si o rulez pe lungime ca sa incadreze golul dintre cele 2 paturi). Poate o vor lua in calcul ca recomandare de viitor ;)

Mi-am taiat singura craca, acum trecem la plusuri :)

+ reducerea de 50% la Aqua Park as folosi-o cu siguranta...de departe cel mai mare plus :)
+ apreciez faptul ca ofera pret cu acces la SPA si pret fara acces
+ parcarea pazita iar e un plus, conteaza
+ din fotografii mi-a placut mult terasa hotelului cu acele draperii albe in vant

2 - Excursii - obiective
Aici ar fi o lista maaare de tot, in primul rand pentru ca, spre rusinea mea, nu stiam de aceasta statiune. Asa ca as vrea sa o cunosc cat mai bine daca ajung acolo. Plus imprejurimile. Punctual cateva:
- Pestera Ursilor si in imediata apropiere Muzeul Etnografic La Fluturi (muzeu particular)
- Oradea - Cetate, Muzeul Militar, Muzeul Tarii Crisurilor
- Cascada Iadolina si Cascada Moara Dracului
 
- Castelul Poiana Florilor Alesd si alte castele in limita timpului disponibil si a distantelor. Pe asta-l vreau in mod special fiindca stiu despre el ca are 365 de ferestre, 53 de usi si 12 turnuri, adica numarul de zile ale anului, numarul de saptamani din an si numarul de luni din an. Sigur mai ascunde si alte povesti frumoase acest castel.

Lista mea de obiective din judetul Bihor este deja facuta cu ceva timp in urma si are 8 pagini A4 de obiective frumos asezate pe categorii (naturale, istorice, culturale, religioase). Sunt o mica tocilara si am temele facute aproape intotdeauna, daca plec uneva fara teme facute simt ca pierd o mare parte din ce poate oferi zona respectiva :)

3 - Ce as alege din ofertele SPA & Relax? Pai in primul rand as incerca ce nu am incercat pana acum si m-au facut curioasa:
I - Dusuri emotionale (tropical aromat sau cu ceata rece) - pentru un plus de relaxare
II - Cromoterapie - efecte puternice asupra psihicului uman, dispozitiei si sanatatii
III - Bai de plante relaxante si terapeutice - Pentru un aspect mai placut al pielii, si pentru relaxare si fortificare

Si apoi fiindca eu sunt o zglobie (ca sa nu zic agitata) as trece si pe la masaje si niste aquagym, plus baie turceasca si sauna. Cea mai zen as fi la final :))

4 - Tipul de masa preferat intre mic dejun, demipensiune si pensiune completa : clar demipensiune, la noi sunt importante micul dejun pentru a duce cat mai bine cea mai mare parte a zilei si cina pentru a recupera caloriile pierdute din agitatia zilei. Pe zi daca ne inghesuie foamea de obicei luam doar gustari rapide si ne pastram pentru cina.

5 - Hotel Aqua pune la dispozitia clientilor biciclete! Tu folosesti bicicletele in vacanta? Mai, ca s-o spun p-aia sincera, eu nici nu stiu sa merg pe bicicleta, dar doresc sa depasesc acest handicap. Deocamdata am pornit cu cele duble de distractie prin parc si deja sotul meu isi doreste bicicleta iar daca isi ia el cel mai probabil imi voi lua si eu ca sa ne putem plimba impreuna.
Asa ca da, daca mi s-ar pune la dispozitie bicicleta, cu alintatura de rigoare dar as incerca sa ma urc pe ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu