Translate

marți, 23 iulie 2013

Pensiunea Nagy Viseu de Sus - Asa NU

Va exista si o pensiune pentru rubrica de "Asa DA".

In vacanta proaspat efectuata cu obiectiv principal Budapesta am decis sa alocam si 3 zile de relaxare in Maramures la intoarcere.
Citisem in mai multe locuri de bine despre aceasta pensiune, din poze arata iarasi bine asa ca am decis sa-i dam o sansa.Nu voi da link catre ei, nu consider ca merita.
Eu nu o sa mai iau in calcul aceasta pensiune daca mai ajung in zona.
Ca plusuri ar fi: ospatare foarte dragute, curatenie in camere, camere spatioase, cas si gem productii locale la micul dejun. Spatiul de joaca pentru copii il pot pune la plusuri, alaturi de animalute care vor incanta copiii. La fel si spatiul verde existent. Foisoarele sunt foarte placute de relaxare. Ca feluri de mancare bune au fost: ciolan, coasta de porc cu sos, pastele cu branza si supele. 





Ca minusuri:
- mezelurile erau de comert (ma asteptam sincer la ceva mai multe produse locale). 
- la fel am fi vrut ca pe langa tuica/ horinca/ palinca/ rachie, cum i-o zice, sa existe si ceva visinata, afinata, fraguta, etc. Nu exista. Doar Martini. Traditional.
- pastravul se face numai prajit, nu si la gratar. Am rugat special sa intrebe la bucatarie si raspunsul a fost sec si scurt ca nu se poate. Mda.
- jacuzzi nu functiona...si asa o pofta de racorire aveam dupa plimbarea cu mocanita.
- locatia respectiva face si organizare de evenimente (are 2 saloane) astfel ca in week-end e posibil sa va odihniti mai mult nu.
- camera noastra a fost in apropierea scarilor, deci i-am auzit tropaind pe toti cei care urcau sau coborau pe scari.
- absolut toate podelele scartaie.Da, stiu, dezavantajul lemnului, dar totusi venisem cu gandul sa ma relaxez.
- nu exista plase de tantari astfel ca nu ma puteam bucura de aerul curat de munte pentru care venisem.
- stiam exact cand se spala pe maini sau fac dus vecinii fiindca tevile sunt foarte galagioase. Si nici peretii nu-s foarte grosi, i-am auzit razand pe vecini, bine ca nu am avut vreunul cu sforait puternic.
- a existat un grup foarte mare cazat in seara dinaintea plecarii noastre care la 11 noaptea a pornit muzica in unul din saloane si s-au pus pe dans. Am coborat sa-i transmit patronului ca eu am venit sa ma odihnesc si ca voi suna la politie. In loc sa se duca sa le transmita ca este o ora tarzie si sa opreasca muzica a avut comportament de copil paracios: "ia uite ce spune domnisoara, ca va suna la politie". Pai el trebuia sa fie autoritatea acolo, el avea dreptul sa stabileasca pana la ora poate canta muzica si cat de tare, nu sa sa ma bage pe mine in fata ca motiv de inchidere a muzicii. 
As fi vrut ceva mai multa coloana vertebrala de la el. Daca respectivii ar fi refuzat, ce facea, imi ridica din umeri ca nu-i poate obliga el? Pai daca vroiam galagie nu mai plecam de acasa, am la Mamaia sa ma satur.
- cu o noapte inainte de a veni acel grup mare fiindca se cam golise pensiunea chiar am cerut schimbarea camerelor, eram 2 cupluri, aveam camerele la distanta una de alta si am fi vrut sa stam alaturi si ceva mai izolati. Ni s-a transmis ca nu se poate si apoi ne-am trezit inconjurati de grupul cel mare cazati fiind in camerele vecine, si pe stanga si pe dreapta. Deci existau camere vecine cel putin de camera noastra care ne-ar fi putut fi alocate ca sa fi stat si noi alaturati. Nu s-a putut. Ii banui de rea vointa sau simpla comoditate, in niciun caz de simpla lipsa a camerelor disponibile. Ca idee, noi ne-am cazat miercuri seara, iar joi dimineata am incercat o discutie pentru schimbarea de camere, grupul galagios cazandu-se vineri seara. si in acest interval foarte multe masini au tot plecat din parcare.

Mai exista doua vilute putin mai izolate de saloanele de evenimente si acolo e posibil sa fie conditiile idilice mentionate de altii.

Unde mai pui ca celalalt cuplu cu care eram avea si un copil de 4 ani, deci muzica la 11 noaptea a venit la marele fix, iar la noi doi era aniversarea casniciei. Asta e, ne-om sarbatori dupa pofta inimii in alta parte, aleasa cu mai multa grija.

Am apreciat in schimb evenimentul local de joi seara, organizat de primaria locala pentru niste musafiri francezi, unde au avut formatie de dansuri populare. Foarte frumos, foarte decent. Totul s-a incheiat in liniste pe la 11 seara. Si evenimentul in sine nu a fost foarte galagios. Iar unul din invitati semana bine cu Printul Charles, eu sunt in continuare de aceasta parere.
ziceti voi daca nu seamana :))
 Voi reveni cu detalii si despre cazarea de la Budapesta, findca si acolo au fost minusuri.

4 comentarii:

  1. hai sa iti zic ceva: dc vrei linsite la pensiune caute cele cu ft putine camere! eu mereu fac asa. grupuri mari nu au cum sa vina - si aia-s cu galagia oricum- si atunci e liniste. la moneasa am stat intr-o pensiune si erau 5 camere in corpul nostru de cladire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. no, de acum o sa stiu si o sa tin minte, si chiar aveam pe lista scurt ade optiuni de cazare cand m-am documentat pentru maramures.
      ne-am incantat cu restaurantul propriu, foisoare si spatiul de joaca pt copil.
      asta e, invatatura de minte, si macar sa afle si altii si sa aleaga in cunostinta de cauza.

      Ștergere
    2. foisor avea si cea din Moneasa, si gratar si zona de facut plaja si o piscina mica; dar fara restaurant (aveau bucatarie comuna si puteai sa iti vezi de treaba); eu prefer asa ca dc nu mananc in statiune imi iau ceva sa rod dimineata si seara de la magazine/piata. eu am ales dupa...locatie (departe de centrul statiunii ca oricum e miiiica rau)

      Ștergere
  2. Este o pensiune drăguță, dezavantaje. Spațiu mic aglomerat dacă ba uitați pe net o sa găsiți o suma la cazare când ești la recepție plătești alta suma. Micul dejun inclus dimineață nu a mai fost mic dejun îndoliat nu am avut posibilitatea sa aleg nota 4

    RăspundețiȘtergere