Translate

luni, 28 octombrie 2013

Albastru la puterea infinit - Jurnal Skiathos 1

Cam asa am simtit eu Skiathos-ul : pentru mine a fost matematica culorilor - albastru la puterea infinit sau combinatii de albastru luate in minim 3 nuante. Eu sunt vizuala foarte mult :)
Acesta a fost un jurnal pe care l-am notat in fiecare zi pe telefon. Stiu ca va fi telegrafic de multe ori, dar am decis sa-l las asa. Am vrut sa ma bucur de vacanta si asta am si facut.
Oricum, Skiathos-ul merita de acum multe vacante din partea mea, Skiathos-ul e frumos, e albastru, e cald, e primitor, e linistit, e aerisit desi plin de turisti, e gurmand, e pisicos. E "dolce far niente" in greaca :)


Mai jos gasiti separat si celelalte zile, mancarea, croaziera de o zi si alte informatii utile.
- Albastru al puterea infinit - Jurnal Skiathos 2  
- Albastru la puterea infinit - Jurnal Skiathos - croaziera  
- Albastru la puterea infinit - Jurnal Skiathos - Oras
- Albastru la puterea infinit - Skiathos gastronomic
- Albastru la puterea infinit - chletuieli si alte sfaturi

ZIUA 0 & ZIUA 1 – plecare
Plecare din Bucuresti la 20.00. Sosire in Volos dupa fix 12 ore. Condusul pe timp de noapte are avantaje si dezavantaje. In primul rand ca e obositor fiindca te fura somnul la un moment dat oricata cafea si enegizant ai baga, organismul isi cere odihna. Plecaciuni in fata soferului pentru rezistenta.
In Bulgaria am gasit pt prima data in toate calatoriile noastre prin aceasta tara un politist vorbitor de limba engleza. Si la modul ca facea fraze elaborate. Erau doar 10 grade afara si ne-a luat cu frisoane iar el radea si spunea ca el are de stat acolo 12 ore. Eram pe drumul spre Kulata in apropiere de munti. La intoarcere domnii politisti bulgari n-au mai fost asa de prietenosi decat dupa ce ne-au jecmanit de niste sume.
In Grecia nici picior de politist nu am vazut pana la coborarea de pe feribot cand au gestionat coborarea masinilor si tranzitul pasagerilor.
Volos este un oras frumos, cel putin in zona centrala in preajma portului. Terase multe si frumoase, preturi decente si toata lumea relaxata, zambitoare si vorbitoare de engleza.
Iar drumurile super bune, multa autostrada in ambele tari.
Inca de la plecarea din Volos deja apa avea o culoare superba un albastru intens care parca te chema sa o incerci. Am vazut niste meduze superbe, mari in 2 nuante de maro. Nu m-am riscat sa pun mana pe ele nici in Skiathos.
Feribotul a facut putin peste 3 ore, exista si un catamaran ceva mai rapid si un pic mai scump. Detalii pe subiectul de cheltuieli.
In 3 ore pe mare cam toata lumea a apucat sa se bucure de mare si vant apoi incet incet au cautat locuri umbrite si ferite de vant. Am fost printre putinii curajosi rezistenti in zona de vant pe punte pe toata durata calatoriei.
E unica senzatia de par batut de vant pe mare. O ador. Si mirosul care se impregneaza in piele. Aman cat pot de mult dusul ca sa pastrez cat mai mult acea senzatie si mirosul pielii.
Cazarea am gasit-o destul de usor, exista o singura localitate pe insula si toata consta intr-o mare cazare care reuseste sa-i absoarba pe toti iubitorii de soare grecesc de Skiathos. Stradutele sunt inguste, clasice, si acoperisurile rosii peste cladirile albe. Dupa ce am transferat bagajele, muuulte :) , am facut un dus rapid de revigorare si am plecat sa mancam. Ne-am oprit la o terasa pe care o mai incercasera prietenii si in alta vacanta - Dino's. Este o afacere de familie , ca marea majoritate, sunt convinsa, in care ospatar este el, un bunic vesel fara sa para fortat, bun vorbitor de engleza, iar sotia este cea care gateste in special dulciurile, el gatind unele din feluri principale. Mancarea va fi detaliata intr-un post separat.
Desi era abia 8 seara, noi faceam 36 de ore de cand eram treji, asa ca am incheiat ziua. Doar ca nu am luat in calcul tantarii si m-am trezit pe la 1 noaptea ciuruita pe picioare, eram toata valuri-valuri de galme. Am acoperit picioarele cu un cearceaf si m-am trezit iar candva in noapte ciuruita si pe maini, asa ca am decis sa mor de cald si sa ma acopar pana peste cap. A doua zi cand s-au retras galmele initiale aratam de ziceai ca avem pojar amandoi. Si am rezolvat si problema asta luand un aparat de la supermarket ceea ce ne-a asigurat apoi un somn linistit.

Volos
Volos
Volos


Volos

 

ZIUA 2

Stabilisem inca de la plecare ca deplasarea pe insula o vom face cu ATV asa ca a doua zi le-am si luat de la prima ora. Pentru ca am inchiriat pt 7 zile am negociat pretul si am rotunjit la 150 euro. Daca impartim pe zi tariful ajunge la mai putin de 100 lei/zi, ceea ce mi se pare un pret bun (in conditiile in care la noi se inchiriaza la ora).
Vineri am venit direct la Koukounaries beach, celebra plaja si de ne-ratat, se pare. E o combinatie interesanta, nisip extraordinar de fin, doar acele de pin mai inteapa daca le calci in locul nepotrivit de talpa, plaja ingusta, marginita de padure de pini, de unde vine si numele.
Sezlongul este 4 euro/persoana si imi place ca la umbrela ai si o placuta de lemn pe post de masuta iar stalpul are si 2 carlige unde poti agata o geanta. Gesturi marunte dar care conteaza mai ales pentru fete cu papornite :)
Aici am incercat si frappe de care sunt asa de mandri ca este inventie nationala. La ei se face reteta clasica cu apa rece si ness dat la blender. E chestie de obisnuinta, mie mi-a placut si asa simplu, dar am auzit romani stramband din nas.
Apa este sarata, pisca la ochi dar nu a usturat asa de tare ca cea de la turci.
La prima proba de snorkeling m-a si salutat un peste pe langa picior. Maine vom avea si camera subacvatica la noi si abia astept sa fac niste poze.




ZIUA 3
Sambata am ajuns la plaja Agia Eleni, cautand plaja Banana, vecine ambele cu Koukounaries.
Am plecat mai departe si am vazut plajele Mandraki, Agistros si Megalos Aselinos, care ne-a si placut foarte mult pentru cat de retrasa este. Agia Eleni este buna de prins un apus acolo.

 
plaja Mandraki


plaja Mandraki

plaja Agistros


plaja Agistros

plaja Agistros
plaja Agia Eleni
plaja Agia Eleni
plaja Agia Eleni

plaja Agia Eleni
 Toate fotografiile acestei vacante le puteti gasi in albumele dedicate pe pagina Hai Hui Stangaci Facebook:
- calatoria cu feribotul
- apus in Skiathos - pe plaja Agia Eleni si la Kastro
- Skiathos Town
- Skiathos beaches
- Croaziera - Plaja Lalaria - Kastro

3 comentarii:

  1. Foarte frumoase pozele! Arata relaxant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, ma bucur ca se simte :) chiar a fost
      desi i-as putea spune o relxare activa, fiindca am inotat foarte mult si m-am intors chiar cu mai putine kg acasa,d esi m-am rasfatat seara de seara :)

      Ștergere
    2. Chiar e de bine atunci, ai reusit sa imi faci un chef nebun de Grecia

      Ștergere