Translate

vineri, 6 decembrie 2013

Acorduri de jazz la ceas de seara

Nu-s specialista in muzica. cheia sol o desenam doar fiindca imi placeau rotunjimile ei, iar notele le pot doar recita ca o poezie. Iar la orele de muzica am fost rugata sa fac playback :)
Dar imi place sa-mi fie gadilata urechea in mod placut de cei care pot sa faca asta. Si am avut ocazia aseara. 
Am aflat in ultima clipa de un concert Accord Vibes. Stiam ca fusesera deja foarte apreciati la evenimente de calibru: Festivalul „George Enescu” (2011), Festivalul de Film Istoric Rasnov (2012) sau Bucharest Music Film Festival (2013). 
Trioul este compus din: Alexandru Anastasiu - vibrafon, Fernando Mihalache - acordeon şi Michael Acker iar albumul promovat se numeste "Just Musette". Si acum citez din bestmusic.ro : "povestea isi are filonul intr-un un stil popular, unic, aparut in Parisul de inceput de secol XX prin intalnirea muzicienilor de origine italiana, din Auvergne, reinventat de Galliano si caruia  Accord Vibes i-a conferit o dimensiune moderna, originala, plina de culoare si vitalitate....
Accord Vibes reprezinta un trio de jazz unic in Romania, reunind trei  muzicieni, avand cariere solistice impresionante, din dorinta de a crea o formula muzicala la cel mai valoros si sofisticat nivel de interpretare.
 Unicitatea Accord Vibes deriva si din intalnirea surprinzatoare a celor trei instrumente cu o sonoritate speciala: vibrafon, acordeon si contrabas, intalnire revelatoare si spectaculoasa prin simbioza timbrelor, prin sustinerea armonica si complementaritate."
Pe mine m-a dus cu gandul la filmul lui Woody Allen "Midnight in Paris" , la un pahar de vin relaxat undeva pe malul apei la apus, un dolce far niente asa, atemporal si melancolic.

 Turneul lor a inceput pe 26 noiembrie la Craiova, a acoperit 10 orase si mai are de incheiere sambata 6 decembrie la Pitesti si duminica 7 decembrie la Brasov. Dar daca ii vedeti pe viitor ca au concert in zona voastra dati-le o sansa, nu ca la Constanta unde au fost pe numarate 40 de oameni cu tot cu noi cei 4 de la balcon. Chiar merita baietii astia. Au si dvd de vanzare si va dau si autograf, ba chiar va multumesc personal la plecare ca le-ati fost alaturi. Din pacate, nu gasesc site sau pagina de Facebook personala, asa ca va las doar cu un link pe youtube cu melodia care a fost in deschidere si aseara la Constanta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu