Translate

miercuri, 11 decembrie 2013

La Blackberry nou aplicatii noi

Am declarat deja ca sunt fan Blackberry in articolul anterior despre aplicatii gratuite BBY.
Raman fidela marcii pana va disparea de pe piata. Eu sper sa nu se intample, sper sa-si revina. Fiindca toate celelalte tot nu fac ce face BBY. Zice si pcworld diferentele.
Oricum, am trecut de la OS6 la OS10 Imensa diferenta, in principiu imi place. Dar am si niste regrete si reprosuri. Inainte am avut Torch, de care am fost extrem de multumita per total. Acum am Q5. Camera era mai buna la Torch, da, stiu ca e totusi telefon mobil, dar este utila cateodata. Imi placea ca-mi puteam tine mailurile individual si stiam exact pe ce am primit mail, acum trebuie sa dau un click in plus fiindca sunt toate grupate in "hub". Hub care include si mesageria si apelurile. Si urasc faptul ca nu le mai pot sterge fiindca nu mai am optiunea de "leave a copy on the server". Pentru mine e totusi telefon mobil,deci device secundar in mailuri, dar se pare ca au scos optiunea la cererea multilor utilizatori care si-au dorit asta. Eu vroiam doar sa le sterg din telefon si sa ramana in calculator unde le arhivez frumos pe categorii. Plus ca le sterge asa de bine ca nici in trash/deleted nu le mai gasesc.
Update: ultimele actualizari au inclus si optiunile de stergere unde pot bifa daca le sterge doar de pe dispozitiv sau si de pe server.

Aaa, sa nu uit: pentru cei care ajung pe articolul meu cautand "telecomanda din blackberry" - sa stiti ca nu exista, stiti voi ceva dar e vorba de Samsung :)

Revenim la aplicatii. Am descoperit ca multe din aplicatiile anterioare nu mai exista sau au aparut altele. Inca mai umblu ca un copil in magazinul de jucarii, deci probabil periodic va suferi ceva update-uri acest articol. Am decis sa merg in special pe aplicatiile create special pentru Balckberry pentru a fi sigura ca functioneaza cat mai bine. 

Update: va mai recomand si articolele Skyscanner :
1 - top 20 aplicatii de travel
1 - top 10 aplicatii de travel dedicate Blackbkerry

Pentru Android puteti gasi o lista actualizata periodic pe Prin Arad
Iar daca vreti radio, Alexandru Puscas recomanda Radio Tunes disponibil gratuit si pe Blackberry.
Si mai vin si cu o lista foarte buna de aplicatii Android de la Travel Girls.

Lista mea cuprinde acum:
Battery watch - imi arata procentual cat mai am si ma distreaza exprimarea "unplugged and discharging"
Update: nu mai e cazul, am optiunea deja incorporata.

Flashlight - cu multiple optiuni:
= lupa si are direct si optiune de foto snap pe ceea ce am marit spre vizualizare
= poloboc, sistem de masurare a planeitatii si fir cu plumb, toate cu optiune de calibrare
Update: o am si incorporata din aparat, dar o folosesc pe cea de pe desktop fiindca m-am obisnuit cu ea.

Vremea - am luat aplicatie dedicata OS10; isi ia datele de la AccuWather, pot seta mai multe orase. Daca ii cer versiune extinsa ma duce direct pe site, dar e optimizat pentru ecranul mobilului si imi place.

Busola - pare sa functioneze ok.

Maps - aplicatie dedicata BBY, urmeaza sa o incerc. 
Update: incercata in Florenta, a functionat excelent.

MyDirection - urmeaza sa o incerc 

SoundHound - pentru recunoastere de melodii, fiindca Shazam nu mi-a mai fost disponibila. Din cate am incercat-o pare ok.

QR scanner - in continuare imi este bun. Aici gasiti cat de usor va puteti face propriul cod QR.

Star Tracker Lite - telescop care imi va zice constelatiile de pe cer. Abia astept sa-l folosesc in ianuarie la munte.
Update: facut o usoara proba in Bucuresti cu ceata multa, se ia dupa localizarea GPS si m-a facut sa localizez Carul Mare, de exemplu :) Dar cam atat, asa ca l-am dezinstalat.

Currency - schimb valutar, l-am folosit rar.

100 free e-books - facute pentru mobil, se vad ok (sunt luate de pe guttenberg.org - Project Guttenberg EBook). Plus retete de mancare si retete de cafele :) Sun fan declarat cafea, am dedicat si un articol informatiilor diverse despre cafea :)

Wattpad - tot pentru free e-books dar cere creare de cont; i-am dat "not right now" si vad ca merge.

Period calendar - fetele inteleg necesitatea. In special cand e vorba de planificarea unei calatorii.
Update: eu speram sa-mi dea un reminder ceva, nu o face, doar ca pot intra iar in el si vad cand a fost ultima data introdusa.

Sports Tracker - poti alege dintr-o varietate de activitati sportive si le poti salva in propriul jurnal. Plus de asta iti setezi propriile date (unitate de masura, sex, greutate, varsta,etc). Pot fi si share-uite informatiile dar nu ma intereseaza deocamdata interactiunea :)

Update: L-am folosit in mod special la City Park Run.
Face jurnale separate pe activitati, am dat print screen mai ales cand l-am folosit in saptamana In Pas cu Paul.
A dat rateuri de cateva ori, a mers in gol sau nu a salvat activitatea, dar deocamdata sunt multumita de aplicatie. Mi-a dat deja doua rateuri si la Merg si #donezkm, se blocheaza la 1.25 km sau 1.45 km.

Endomondo - e bine facut si el, o perioada voi jongla cu ambele aplicatii sa vad care ma coafeaza mai bine :)
Update: mi-am prins urechile de cateva ori incarcand doar sa-mi setez activitatea dorita ca apoi sa o pornesc. Revin in viitorul apropiata daca am vesti mai bune. Nu prea am: porneste greu, navigatia prin meniu mi se pare dificila, cu greu am gasit sa schimb activitatea de pe alergare, iar pe schimbarea unitatii de masura din mile in km renuntasem dupa cautari multe, a gasit-o sotul. Am folosit-o, foarte frumos, dar la salvare am dat share pe Facebook si a zis ca a facut-o. A mintit. Am dat print screen jurnalului dar e lung incat trebuie sa dau 2 print screen separate.

Editari foto - nu am mai descarcat nicio aplicatie, are suficiente aplicatii incorporate modelul de BBY pe care il folosesc. Si oricum nu ma agitam eu cu cine stie ce fonfleuri, floricele sau inimioare.

Jocuri - am vrut ceva usor de pierdut vremea cateodata, am descarcat cateva prostioare dar am ramas in Mahjong deocamdata. Erau cateva jocuri care ziceau ca sunt dedicat create pentru BBY dar dupa cateva jocuri blocau telefonul. Complet. Nici restart nu lua din prima. Erau de la G Soft Team. Eu o sa le evit pe viitor.

Snapshot am gasit si ca aplicatie dar citind la recenzii am aflat ca de fapt am functia incorporata in comenzile telefonului, ii dau direct apasand simultan tastele de volum din lateral. Am probat, merge, deci nu mai am nevoie de aplicatie. Doar sa gasesc unde mi-a salvat prinscreeenul :) 

Evernote: l-am descarcat si urmeaza sa va zic cum ma impac cu el. 

Facebook: da, desi ma enerveaza ca nu-mi arata toate notificarile si uneori se blocheaza. La chat nu-mi arata toata conversatia, taie din fraza. Prfer sa intru din browser.

Whats App: da, am multe contacte care il folosesc.

Viber: nu, am renuntat, nu-l foloseste nimeni in contactele mele. 

Skype: da, dar il folosesc rar. Oricum, ideea e ca l-am incercat cand am fost pelcata si a functionat foarte bine pe wireless.

Inca nu am :
- aplicatie Blogger pentru BBY
- aplicatii Trip Advisor pentru BBY (harti, ghiduri, etc). De exemplu, am cautat un ghid pentru Florenta, exista dar e cu bani. Aici stiu ca Android sta mult mai bine.

Nu am mai gasit Localipedia, iar Wikitude avea recenzii foarte proaste de la utilizatori de BBY.
Nu am mai descarcat aplicatia de hoteluri, ma indoiesc ca voi pleca vreodata cu temele nefacute (nu ma vad in stare) si sper sa nu am niciodata supriza vreunei tepe.

4 comentarii:

  1. In schimb QS 10 nu are aplicatii ca viber,taxi,auto.ro si foarte multe pe care le are sistemul android clasic si care mi se par foarte utile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blackberry 10 este compatibil cu majoritatea aplicatiilor Android odata cu ultimul update 10.2.1, se pot descarca de pa Amazon sau 1 Mobile

      Ștergere
    2. Multumesc mult de informatie, o sa il pun pe sot sa imi faca update-urile pe unde e cazul. Recunosc sa cunt comoda, pasez uneori aceste sarcini :)

      Ștergere
  2. eu am Viber functional, doar ca l-am dezinstalat ca nu il folosea nimeni.

    dar in rest, da, android e mult mai bun pe partea de aplicatii. daca va disparea BBY de pe piata am voi indrepta spre android cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere