Translate

vineri, 31 octombrie 2014

Saptamana Yuka - ep. 4 - design pe hartie si produs finit

Va ziceam in episodul 3 la stilurile de amenajare ca de fapt magia sta in unicitatea noastra. Fiecare vom vedea un spatiu altfel amenajat. Folosind poate aceleasi elemente. Si atunci avem nevoie uneori de sfatul unui designer care sa ne arate de ce o piesa da mai bine intr-un spatiu decat in altul. Sau un element se potriveste si altul nu.
(mai aveti ep. 1 - colectii, ep. 2 - culori , album integral fotografii)
La una din intalnirile noastre la sediul Yuka am avut ocazia sa vedem si sa aflam cum se desfasoara partea premergatoare achizitionarii unui produs. Recunosc sincer ca am fost impresionata de profesionalismul tuturor celor din echipa, fiindca cei de la vanzari fac echipa cu cei de la design carora le transmit informatiile obtinute de la client si la randul lor designerii tin legatura cu oamenii de la fabrica si de pe teren cand se asambleaza si instaleaza produsele comandate.
Ti se iau frumos toate datele, masuratori, schite, se afla dorintele clientului si mai ales bugetul. Este o parte importanta discutiei si din partea vanzatorului ca sa stie unde sa se incadreze si din partea clientului ca sa inteleaga costul final al unui produs. Orice detaliu suplimentar va schimba pretul produsului final. 
Pentru detalii de design si contractul de design care se va semna va puteti informa detaliat de aici.
Eu le-am dat detaliile atat cat m-am priceput si am primit deja o schita de design pentru holul pe care doresc sa-l decorez.  
Sa va zic cat de activi sunt oamenii astia? Ca lucreaza inclusiv duminica?
Apropo, da, magazinul este deschis si duminica de la 9 la 18, aviz doritorilor.
Revin cu o prima imagine de la designer. Eu deja ma gandeam si la un contrast in doua culori (ca doar ne facusem temele despre culori de baza la o vizita anterioara ), mai am de decis cate rafturi pun pentru pantofi (ca trebuie multe). Si mi-a mai placut un detaliu de rafturi taiate frumos in triunghi, in primul rand fiindca mi se pare ca mai da o usoara idee de spatiu recuperat, desi poti folosi raftul respectiv, dar eu daca am colturi ascutite in drum sunt mari sanse sa si intru in ele :) Trebuie sa le mai studiez odata colectiile, cred ca face parte din Terra sau Pandora.
Iar la categoria finisaje...waw...incepe sa devina grea decizia.


Si apoi am fost la fabrica. Te astepti sa fie galagie, sa fie sectii multe. Nu e cazul aici. O echipa de 6-7 oameni coordoneaza totul, in liniste si eficient. 
M-a impresionat sistemul de pontaj, fiindca asa nu exista sansa ca cel care fumeaza sa aiba mai multe pauze decat un nefumator.
Mi-a placut sistemul de  etichetare care arata toate detaliile comenzii si separat au si o fisa care urmareste progresul piesei pana la livrarea finala.
Ne-au arata sistemul de taiere, si pe mine m-a fascinat cat de putine pierderi au si cat de frumos colecteaza rumegusul, care apoi se refoloseste. Frumos, curat, eficient.
Apoi am vazut cum se taie o bucata de pal la unghi de 45 de grade. De acolo am vazut cum se pregatesc orificiile pentru piese. Care piese apoi se imbina intr-o piesa de mobilier sub actiunea unei prese. Presa care nu actioneaza la caldura ci la forta. 
E interesant si imrepsionat sa fii parte din ceea ce vezi doar la televizor sub denumirea de "how it's made".
pregatirea piesei pentru presa
presa de aproape
centrul de comanda al presei
fisa care urmareste progresul unei piese
pontajul
colectarea rumegusului
masina de taiere la drept

pierderile ; care nu se arunca ci se refolosesc in special pentru brichete de soba
taiere la unghi de 45
detaliu
Inchei iar amintindu-va de faptul ca va exista si un premiu pentru cititori. Oficial concursul tine pana pe 3 noiembrie, dar cum eu voi fi plecata mai aveti cateva zile de gratie in care puteti comenta, pune intrebari. Probabil pe vineri 7 noiembrie voi ajunge la un calculator si voi decide un castigator.

P.S. - am ales-o castigatoare pe Diana B, din articolul 1, ne-am vazut si la premiere si revin cat de curand cu articole si poze noi despre cei de la Yuka.

Saptamana Yuka - ep.3 - stiluri de amenajare

In primul articol v-am trecut succint prin colectiile Yuka
In al doilea v-am facut o trecere in revista a culorilor de baza.
Iar acum va vin cu o noua lectie retinuta din inatlnirile noastre amicale de la showroom-ul Yuka. 
Articolul cu nr. 4 va detalia din culisele discutiilor pe partea de design si cum arata fabrica din interior.
Si separat un album cu toatele fotografiile facute de-a lungul timpului.
De data aceasta am aflat principalele stiluri de amenajare.
Ia sa vedem cate stiati voi din informatiile pe care vi le sintetizez eu acum mai jos:
 1. Stilul English Country : culori vii, stralucitoare ; lemn piatra, fier ; textile florale, brodate ; portelan, sfensnice, perne, franjuri ; pereti tapetati



2.  Stilul Mediteraneean : coasta estica a Europei ; casual, mobila rustica, pereti albi ; placi de teracota, piatra, lemn ; accente de culoare care vin de la natura: rosu, galben, portocaliu - de la soare si apus, verde in multiple nuante de la apa, mov si albastru de la flori


3. Stilul Art Deco : nuante deschise, luminoase alaturi de nuante contrastante ; culori calde, linii curbe


4. Stilul Art Nouveau : curbe alungite, detalii naturale, motive vegetale ; nunate palide (verde oliv, galben mustar) cu accente de culoare (violet, indigo). Un stil total care s-a impus in multe arte vizuale: arhitectura, design interior, moda, pictura, afise si ilustratii.


5. Stilul Contemporan : linii moi, curate, forme rotunjite, siluete fine ; simplitatea liniei si a formei. Imprumuta cate putin din fiecare stil, dispar covoarele incarcate, imprimeurile florale, dispare si simetria.


6. Stilul Glamour : aparut in anii '20, expresie a feminitatii, frumusetii, seductie, luxului. Se folosesc culori tari, sidefate, perlate, stralucitoare, mayteriale pretioase, tapet, mobilier in stil florentin sau baroc.


7. Stilul Japonez: minimalism, simplitate, flexibiltate; lumina difuza, culori naturale, linii drepte.


8. Stilul Rustic : aici pot exista mici diferente date de influenta zonei (franceza, engleza, toscana, romaneasca, etc). Lemn masiv, aer usor antichizat, semineu, senzatie de confort.

9. Stilul Scandinav : culoare dominanta alb, elemente naturale (lemn, pluta, bumbac), senzatie de spatiu larg, mobila putina, luminozitate.


10. Stilul Toscan : ideea de confort, caldura, apropierea de natura, atmosfera romantica, accesorii metalice.


Eu v-am rezumat doar 10 din cele 20 de stiluri despre care am invatat noi la acea intalnire. Mai trebuie lasate si mici secrete, nu? Plus de asta, sunt atat de multe detalii incat e greu sa le retinem pe toate.
Acum, toate cele prezentate, culorile de baza si stilurile de amanajare, sunt pana la urma niste date seci si reci. De aici incolo incepe adevarata magie. Fiindca pornind de aici intervine amprenta personala, care e unica.
Si care poate fi imbunatatita de oamenii potriviti la locul potrivit. In cazul asta ma refer la designeri, fiindca desi uneori poate avem anumite idei in cap ele nu se potrivesc spatiului pe care il dorim amenajat sau poate nu se foloseste spatiul respectiv la adevarata capacitate.
De aceea, sfatul meu este sa cereti sfatul unui om cu pregatire, cu ochiul ceva mai format care paote avea o vedere de ansamblu care noua ne scapa in faza initiala.
Si inchei si acum aducandu-va aminte ca exista un concurs cu premii pentru cititori. Va astept cu intrebari, curiozitati si impresii in comentarii.

miercuri, 29 octombrie 2014

Saptamana Yuka - ep. 2 - culori bune, culori rele


Am inceput luna octombrie cu Yuka, asa o si inchei :)

S-au adunat multe informatii de atunci si ma ard degetele deja sa vi le impartasesc.
Mai ales ca sa nu uit si eu mici detalii care fac diferenta uneori.
In prima intalnire am aflat un pic despre istoria si colectiile Yuka Mobili. Apoi am invatat mai multe despre stiluri de amenajare. Iar in episodul 4 va povestesc din culisele partii de design si cum a fost la fabrica. Albumul integral il gasiti pe Facebook.
De atunci noi ne-am imprietenit, ne-am tot vazut doar ca am am fost eu ori puturosica ori prinsa cu altele si nu am revenit imediat. Asa ca acum va fac saptamana tematica. O sa va placa, va promit.
Tema acestui articol se va axa pe culori. Ca in orice in viata totul trebuie folosit cu moderatie. Exista culori recomandate anumitor incaperi, proportii care trebuie respectate. Dar deja asta ne va duce spre articolul 3 care va introduce in stiluri de amenajare.
Psihologia culorilor trebuie luata foarte mult in considerare atunci cand decorati o casa. Pe scurt : "culorile folosite in decoratiunile interioare au un impact puternic asupra emotiilor si capacitatii de lucru al oamenilor din acel spatiu". Niste principii de baza stim cu totii, mai mult sau mai putin, ca de exemplu faptul ca rosul stimuleaza simturile, in timp ce albastrul are efect calmant. Sau sa va fac o mica atentionare pe are am retinut-o si eu la prezentare: ati observat ca bauturile carbogazoase merg pe rosu sau portocaliu? Sau companii de telefonie mobila care merg pe rosu, portocaliu si magenta? Oare de ce?
Am sa va fac o trecere scurta prin culorile de baza prezentate. Cand spun culori de baza nu va ganditi strict asa cum invatasem la orele de desen, culori primare, secundare si tertiare. Iar pentru cei cu monitor si ochiul fin ia de va amuzati aici de paletar nuante, toate bune si frumoase, le ador de nu mai pot (preferatul meu e mulberry), dar la negru jur ca vad 3 coloane identice.
Echipa de la Yuka cred eu ca va poate acoperi cam orice nebunie de nuante care v-ar putea trece prin cap. Si mergeti pe recomandarile lor in combinatia de culori, parerea mea.
Revenim la culorile de baza in psihologia culorilor cu bune si cu rele:

Rosu:
- de bine: curaj, putere, stimulare
- de rau: sfidare, agresivitate
- recomandat: sufragerie

Albastru:
- de bine: inteligenta, comunicare, calm
- de rau: raceala, distanta, lipsa de emotie
- recomandat: dormitor, baie, camera de studiu

Galben:
- de bine: optimism, caracter extravertit
- de rau: irational, fragilitate
- recomandat: bucatarii, sufragerii, incaperi orientate catre nord

Verde:
- de bine: armonie, echilibru
- de rau: plictiseala, enervare
- recomandat: dormitor, camera de zi

Violet:
- de bine: lux, viziune, calitate
- de rau: poate duce la introspectie, evoca voluptatea sau religiozitatea
- recomandat: de folosit cu moderatie, doar mici elemente decorative, sau doar in combinatii cu alte culori care sa-l mai "stinga"

Portocaliu:
- de bine: veselie, dinamism, caldura, siguranta
- de rau: depravare, lipsa maturitatii
- recomandat: camera de zi, sufragerie; dezvantaj: face o camera sa arate mai mica decat este in realitate

Roz:
- de bine: liniste, caldura, sexualitate
- de rau: slabiciune fizica, emasculare (stiati ca in unele inchisori detinutii sunt imbracati in roz si tinuti in camere roz pentru a fi linistiti? si functioneaza!)
- recomandat: dormitor; dezvantaje: folosit in exces da senzatia de prefacatorie, copilaresc, dulceag

Gri:
- de bine: neutralitate
- de rau: lipsa de energie, lipsa de incredere
- recomandat:  este sinonim cu tehnologia; dezvantaj: da o senzatie de tristete

Maro:
- de bine: seriozitate, caldura, eleganta
- de rau: caracter greoi, absenta umorului
- recomandat: camera de zi, dar nu stimuleaza activitatea mentala cum o fac verdele sau albastrul; este folosit pentru produse varf de gama, ca si negrul

Negru:
- de bine: rafinament, eficienta
- de rau: opresiune, raceala
- recomandat: este utilizat in gamele de lux; nu se recomanda a fi folosit ca o culoare de baza

Nu uitati ca la finalul acestei serii de articole vor exista premii pentu cititori, asa ca va astept cu intrebari sau impresii in comentarii.

luni, 20 octombrie 2014

Abonamente si Bilete Festival International al Muzicii Oleg Danovski

V-am anuntat saptamana trecuta de evenimentul care va incepe pe 25 octombrie la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski - Festivalul International de Muzica si Dans.
Au fost publicate acum si preturile biletelor sau pachetele de abonamente disponibile.



Pachet 1 - 14 spectacole – pachet 200 lei 
PACHETUL CONTINE 10 BILETE si 4 invitatii :
25  oct.2014    ROMEO SI JULIETA-premiera balet                                      
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                       
29  oct.2014    SEARA MUZICII ROMANESTI  - invitatie                                     
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                         
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                      
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE, CONCERT FARA PERDEA - invitatie       
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                                  
09 nov.2014    O SOLE MIO-premiera divertisment muzical - invitatie               
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                            
16 nov.2014    TURANDOT                                                                      
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                  
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                 
23 nov.2014    BOEMA 

******************************************

Pachet 2 - 13 spectacole – pachet 190 lei
PACHETUL CONTINE 9 BILETE si 4 invitatii :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                       
29  oct.2014    SEARA MUZICII ROMANESTI - invitatie                                      
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                            
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                         
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE, CONCERT FARA PERDEA - invitatie       
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                                    
09 nov.2014    O SOLE MIO-premiera divertisment muzical - invitatie               
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                                 
16 nov.2014   TURANDOT                                                                        
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                     
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                
23 nov.2014    BOEMA     

******************************************

Pachet 3 - 12 spectacole – pachet 185 lei
PACHETUL CONTINE 9 BILETE si 3 invitatii:
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                        
29  oct.2014    SEARA MUZICII ROMANESTI - invitatie                                     
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                          
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                       
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE,  CONCERT FARA PERDEA - invitatie      
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                                  
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  -premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                               
16 nov.2014   TURANDOT                                                                       
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                  
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                
23 nov.2014    BOEMA   

 ******************************************

Pachet 4 - 11 spectacole – pachet 180 lei
PACHETUL CONTINE 9 BILETE si 2 invitatii :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                     
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                        
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                     
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                                
09 nov.2014     O SOLE MIO  premiera divertisment muzical - invitatie              
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                              
16 nov.2014   TURANDOT                                                                     
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                  
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                 
23 nov.2014    BOEMA 

 ******************************************

Pachet 5 - 10 spectacole – pachet 170 lei
PACHETUL CONTINE 8 BILETE si 2 invitatii :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                      
29  oct.2014    SEARA MUZICII ROMANESTI - invitatie                                      
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                      
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE, CONCERT FARA PERDEA - invitatie       
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                                  
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                             
16 nov.2014   TURANDOT                                                                      
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                  
23 nov.2014    BOEMA


 ******************************************

Pachet 6 - 9 spectacole – pachet 160 lei
PACHETUL CONTINE 7 BILETE si 2 invitatii :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                     
02 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE BALET                                     
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE, CONCERT FARA PERDEA - invitatie       
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
15 nov.2014    AMOR CALIENTE                                                            
16 nov.2014   TURANDOT                                                                      
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                                 
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                 
23 nov.2014    BOEMA   

 ******************************************

Pachet 7 - 8 spectacole – pachet 150 lei
PACHETUL CONTINE 6 BILETE si 2 invitatii :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                   
05 nov.2014    ARII SI DUETE CELEBRE, CONCERT FARA PERDEA - invitatie       
09 nov.2014    O SOLE MIO-premiera divertisment muzical - invitatie                
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS  - premiera opera
16 nov.2014    TURANDOT                                                               
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                            
23 nov.2014    BOEMA 

  ******************************************

Pachet 8 -  7 spectacole – pachet 140 lei
PACHETUL CONTINE 6 BILETE si 1 invitatie :
26  oct.2014    ELIXIRUL DRAGOSTEI                                                 
01 nov.2014    FLAUTUL FERMECAT                                                   
08 nov.2014    GALA EXTRAORDINARA DE OPERETA                           
11 nov.2014    RECITAL EXTRAORDINAR LEONTINA VADUVA ; INTIMATIONS - premiera opera
20 nov.2014    DON QUIJOTE                                                            
21 nov.2014    CONCERT SIMFONIC - invitatie                                                
23 nov.2014    BOEMA 

  ******************************************
Premiera baletului ROMEO SI JULIETA din data de 25 oct.2014 intra numai in pachetul de 14 spectacole. In afara abonamentului  biletele se vand  la acest spectacol cu 50 , 40 si 30 lei pentru pensionari si elevi.

La FLAUTUL FERMECAT  din 01.nov.2014 ,biletele se vand in afara abonamentului cu 40,30 si 25 lei.

La RECITAL EXTRAORDINAR –LEONTINA VADUVA din 11.nov.2014, biletele se vand in afara abonamentului cu 40,30 si 25 lei

PENTRU TOATE CELELALTE EVENIMENTE DIN FESTIVAL COSTUL BILETELOR ESTE IN FUNCTIE DE LOC - 40,30,25,20 si 15 lei pentru grupuri organizate de elevi si studenti si pentru pensionari, pe baza de legitimatie.

Copilul cu handicap precum si persoana care il insoteste beneficiaza de gratuitate la bilete de intrare la spectacole.
Adultii cu handicap beneficiaza de bilete de intrare la spectacole astfel:
Adultul cu handicap grav sau accentuat, precum si persoana care il insoteste beneficiaza de gratuitate;
Adultul cu handicap mediu si usor beneficiaza de bilete de intrare in aceleasi conditii ca pentru elevi si studenti.





marți, 14 octombrie 2014

Papergirl Constanta 2014

Va mai vin cu inca o informatie despre un eveniment foarte interesant. 
Se cheama PaperGirl Constanta si este chiar la a doua editie. 

Organizatori sunt I Love Constanta (caruia doar ce i-am raspuns la niste intrebari) si Joie Negru - cel putin din ce stiu eu deocamdata. Care Joie va povesteste si cum a fost la prima editie.
In ce consta ? Oricine poate sa se inscrie cu fotografii, picturi, citisem ceva si de mici texte /poezii printate. Dar pentru asta si pentru orice detalii trebuie sa ii contactati pe organizatori pe site sau pagina Facebook.
Inscrierile se fac pana pe 26 octombrie.
Vernisajul expozitiei va fi pe 3 noiembrie la Ceainaria Carturesti din City Mall.
Iar incheierea este foarte frumoasa si ea: toate lucrarile inscrise se ruleaza frumos si se livreaza de pe bicicleta trecatorilor doritori. Cultura la liber la indemana oricui.

Eu voi veni cu o parte din picturile mele Ebru, fiindca s-au adunat deja destul de multe si as vrea sa daruiesc din ele. Asa ca pe langa cele care se duc catre ceainarie daca mai sunteti doritori de a avea o pictura unicat iesita din cele Doua Maini Stangi ale mele (album integral pe Facebook si articole cu povestile evolutiei mele pe blog) va astept cu drag cu e-mail sau telefon.

Va invit sa treceti pe acolo in periaoda respectiva, sa admirati operele de arta expuse fiindca cei care le vor aduce acolo sunt fotografi amatori, oameni pasionati si orice lauda ii ajuta sa persevereze in ceea ce fac.

Benzi desenate la Constanta

In weekendul 17 - 19 octombrie avem un eveniment interesant in Constanta La Muzeul de Arta - Salonul International de Benzi Desenate (ajunsa la editia cu nr. 24). Care a mai fost de fapt la noi in oras, doar ca eu acum aflu de el, asa ca acum va si anunt.
Desi am o agenda destul de incarcata in acest weekend voi incerca sa strecor o ora, doua de vizite pe acolo.

Programul l-am gasit pe Telegraf :
"„TRIALOGURI CULTURALE ROMÂNIA - FRANȚA - SUEDIA” Deschiderea oficială a SIBD va avea loc vineri, de la ora 17.00, prilej cu care se vor vernisa expozițiile semnate de participanți. În programul primei zile a Salonului sunt incluse sesiuni de autografe, dar și o masă rotundă, care va începe la ora 18.00 și va fi moderată de profesorul Adrian Cioroianu. Este vorba despre „Trialoguri culturale România - Franța - Suedia”.
BD LA... FEMININ Sâmbătă, de la ora 10.00, Salonul își deschide din nou porțile, pentru a-i lăsa pe bedefili să fie la curent cu noile apariții editoriale în domeniul benzii desenate (BD): reviste și albume. De la ora 11.00, în programul manifestării este inclusă o nouă masă rotundă, cu o tematică inedită: „BD feminin la plural”. Vor participa la această întâlnire moderată de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu: editoarea și profesoara de graphic design Arina Stoenescu, ilustratoarele Sara Olausson și Joanna Hellgren din Suedia și graficiana Raluca Dragomir din România. În programul celei de-a doua zile a SIBD mai este inclusă, de la ora 16.00, întâlnirea cu realizatorul TV Ion Lucian Ciucu, autor al mai multor filme documentare despre banda desenată.
ATELIERE DE CREAȚIE ȘI PROIECȚII DE FILME Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în paralel cu cele trei momente incluse în program, se vor desfășura ateliere de inițiere și creație susținute de Octav Ungureanu, proiecții de filme și sesiuni de dedicații. De asemenea, standurile cu publicații BD vor fi deschise pentru cei care doresc să fie la curent cu noile apariții editoriale.
PREMII Duminică, de la ora 10.00, va fi programată o nouă întâlnire cu autorii de BD prezenți la târg, care vor oferi autografe celor interesați. De la ora 11.00 se vor prezenta publicațiile BD românești, cu focus pe revistele „Cutezătorii” și „HAC” și fanzinul „Comics”. Cea de-a XXIV-a ediție a SIBD se va încheia duminică, de la ora 13.00, cu ceremonia de decernare a premiilor Salonului și a concursului pentru BD pentru copii.
14 INVITAȚI De la această ediție a evenimentului nu va lipsi cel mai longeviv creator de bandă desenată din România, care, la 86 de ani, continuă să creeze. 
Este vorba despre carismaticul grafician Puiu Manu, autor a numeroase albume de BD, dintre care cele mai noi sunt: „Toate pânzele sus”, „Dim - Sarabandă în Golful Aden” și „Ioniță Tunsu, haiduc de București”. 
De la această ediție nu va lipsi nici președintele Asociației Bedefililor din România, Dodo Niță, autor al „Istoriei benzii desenate în România”, al monografiilor „Livia Rusz”, „Puiu Manu”, „Burschi”, „Sandu Florea”, precum și al studiului „Tintin în România”. În total, 14 autori de bandă desenată, scenariști și editori și-au anunțat prezența la acest eveniment cu tradiție."

Si mai multe detalii de la un pasionat - Smoking Cool Cat:
"Cei mai reprezentativi autori de benzi desenate din România îşi vor prezenta cele mai noi albume BD:
- Ioniţă Tunsu, Haiduc de Bucureşti, desene de Puiu Manu, scenariu de Marius Leştaru;
- Abu-Hassan, desenat de Şerban Andreescu după opera lui  I. L. Caragiale;
- Zobb – un extraterestru în Bucureşti, scenariu şi desene de Octav Ungureanu;
- Zbeng şi Zbântui, scenariu şi desene de Raluca Dragomir.
Se va lansa, în premieră naţională, albumul Felicia, povestind întâmplările unei tinere de origine romă în Suedia. Albumul este realizat de autoarea suedeză Sara Olausson  şi publicat de către  editura Pionier Press în suedeză şi engleză.
De altfel, tema acestei ediţii a salonului va fi, pentru prima oară în istoria sa, „BD feminin la plural”  - despre prezenţa şi influenţa autoarelor de benzi desenate în peisajul editorial din România şi Suedia. La masa rotundă organizată în acest scop vor participa, alături de artista bucureşteancă Raluca Dragomir, autoarele suedeze Sara Olausson şi Joanna Hellgren, precum şi editoarea suedeză de origine română Arina Stoenescu.
Alte puncte forte al manifestării vor fi întâlnirile  cu invitaţii francezi ai salonului, romancierul Yan Marchand (doctor în filosofie) şi graficianul Yann le Bras dar şi cu realizatorul TVR Ion Lucian Ciucu, care va prezenta filmele sale documentare despre lumea benzii desenate.
În fine, publicul va putea achiziţiona cele mai noi reviste şi albume de bandă desenată, unele dintre ele personalizate cu autografe desenate de autorii prezenţi, copiii vor putea participa la ateliere de iniţiere în banda desenată, animate de Octav Ungureanu, şi, alături de părinţii lor,  vor putea admira numeroasele expoziţii personale sau tematice, dintre care se remarcă Vendetta, realizată după banda desenată cu acelaşi titlu  semnată de francezul Eugene  Giraud (cunoscut de către cititorii revistei Vaillant drept Eu. Gire)  şi  expoziţia de planşe originale Căpitanul Ro, desenate de maestrul Puiu Manu după un scenariu scris de profesorul universitar Adrian Cioroianu.
Domnul Adrian Cioroianu, cunoscutul scriitor şi realizator TV,  va  fi, ca de obicei, amfitrionul manifestării."