Translate

marți, 31 martie 2015

A day at the museum - Muzeul de Istorie Constanta

Saptamana trecuta am anuntat si organizat pe Facebook un eveniment invitand lumea la o vizita la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta avand parte si de ghidaj.
Si au venit peste 20 de persoane. Parinti, copii, burtici si strabunici :)
Stiati ca si in Romania am avut mamuti? Stiati ca romanii foloseau bornele kilometrice? care datorita informatiilor scrise in piatra ii ajuta acum pe istorici? Stiati ca multe din morminte nu au fost de inhumare ci de incinerare? Stiati ca Ceausescu are un portret grandoman pictat in muzeu? 
Va multumesc tuturor pentru interes, chiar si pentru noi adultii a fost un volum mare de informatii si durata de aproximativ 4 ore a dovedit interesul.
Ii multumim inca o data si lui Radu, ghidul nostru pentru rabdare si informatii, cu siguranta vom mai face astfel de tururi.
Nici nu stiu cand au trecut cele 4 ore si dovada interesului manifestat chiar si de copii a fost la aceasta prezentare, unde unul din copii a avut o intrebare incuietoare: "in ce zi a saptamanii iesea vanatorul cu arcul acela de pe perete?". Din fericire, am avut un adult care i-a raspuns la fel de dezinvolt ca numai joia iesea la vanatoare. Raspuns a fost acceptat ca fiind corect, asa ca am mers mai departe :)


V-au mai lasat impresii AcasalaZak si DDumi.ro.
Albumul cu fotografiile de la aceasta vizita il gasiti aici, iar un album mai vechi puteti vedea aici.
Si inchei cu o foarte mica selectie mai jos, invitandu-va sa ii calcati si voi pragul muzeului.
Nota de final: datorita pericolului de prabusire a cladirii, mozaicul roman de obicei nu este deschis la vizita, cel mai bine intrebati la casierie cand ajungeti.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu